Logo ZOOV
Icoon account Icoon sluiten Mijn ZOOV
Icoon vergrootglas Icoon sluiten Zoeken
Menu
Icoon contrast Icoon lettergrootte Icoon dislectie
Contrast

Gebruik de schuif hieronder om contrast aan/uit te zetten

Lettergrootte

Pas hieronder de lettergrootte aan

Dyslexie

Gebruik de schuif hieronder om hoog het lettertype voor mensen met dyslexie aan/uit te zetten

Update 6 oktober 2020 Coronavirus

Voor de meest actuele informatie over het coronavirus verwijzen wij u naar onze Nieuws pagina

Coronavirus

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws en wijzigingen in het vervoer met betrekking tot het coronavirus.

ZOOV

 

Maatregelen gezondheid en veiligheid
De gezondheid en veiligheid van onze reizigers en chauffeurs hebben onze hoogste prioriteit. Daarom gelden er aangepaste maatregelen in het vervoer van ZOOV. Alle maatregelen hebben wij voor u op een rijtje gezet. De belangrijkste maatregel die wij nemen is de verplichting op het dragen van niet-medische mondkapjes voor alle reizigers van 13 jaar en ouder.

Mondkapjes verplicht voor alle reizigers van 13 jaar en ouder
Alle reizigers van 13 jaar en ouder bij ZOOV dragen een niet-medisch mondkapje. De chauffeur draagt een chirurgisch mondkapje. Dit is nodig omdat het niet altijd lukt 1,5 meter afstand te houden met de chauffeur en medereizigers. Dit geldt tijdens de hele rit. Zonder mondkapje kunnen wij u helaas niet vervoeren. Meer informatie over het juiste gebruik van een mondkapje vindt u hier: Vragen en antwoorden over het gebruik van een mondkapje.

Reizen naar en van Duitsland nu niet mogelijk

De test- en quarantainemaatregelen van de Duitse overheid zorgen ervoor dat we met ZOOV Op Maat niet meer naar en van Duitsland kunnen rijden. Meer informatie vindt u op www.nederlandwereldwijd.nl.

ZOOV Op Maat

Reserveren en annuleren

 • Bij het reserveren van de rit stelt het callcenter u of uw begeleider een aantal vragen over uw gezondheid. Hier vindt u meer informatie over deze vragen.
 • Het aantal ritten wisselt sterk per dag. Hierdoor is het voor ons soms moeilijk op tijd te rijden. U kunt ons hierbij helpen door uw rit minimaal een dag van te voren te reserveren.
 • Bij verkoudheidsklachten blijft u thuis. Laat u dan testen. Als één van de leden van uw huishouden verkoudheidsklachten heeft en koorts (38 graden Celsius of hoger) en/of benauwdheidsklachten, dan blijft u ook thuis. U kunt uw rit gratis annuleren bij ZOOV Op Maat.

Gratis begeleider

U kunt een gratis begeleider meenemen als:

 • U een indicatie voor kamer-tot-kamer vervoer heeft. De chauffeur gaat niet met u mee naar binnen.
 • U moeite heeft met in- uitstappen bij een personenauto of via de zijdeur van de taxibus.

Deze begeleider kan u dan helpen. Zo beperken we de contacten die een chauffeur heeft met reizigers.
Bij uw reservering geeft u door of u gebruik wil maken van de mogelijkheid van een gratis begeleider. Het is verstandig zoveel mogelijk gebruik te maken van dezelfde begeleider om het aantal contacten te beperken.
Het is van belang dat uw begeleider geen klachten heeft en een niet-medisch mondkapje draagt.

Bij het ophalen

 • U zorgt ervoor dat u buiten klaar staat.
 • De chauffeur komt niet binnen.
 • Voor het instappen stelt de chauffeur u of uw begeleider een aantal vragen over uw gezondheid. Hier vindt u meer informatie over deze vragen.
 • Personeel van instellingen en andere organisaties houden minimaal 1,5 meter afstand tot de taxi.

Het vervoer

 • Tijdens de hele rit dragen reizigers van 13 jaar en ouder een niet-medisch mondkapje.
 • Tijdens elke rit en tussen ritten door wordt het voertuig zoveel mogelijk geventileerd.
 • Uw bagage (waaronder ook een rollator of een scootmobiel) kan mee in het vervoer.
 • U kunt niet met contant geld betalen. U kunt pinnen in de taxi of betalen via automatische incasso. Het formulier voor automatische incasso kunt u hier vinden. Meer informatie hierover vindt u bij Tarieven in ZOOV Op Maat.
 • U kunt niet reizen naar en van corona-centra en corona-hotels.
 • Het halen en brengen bij het Koningin Beatrix Streekziekenhuis is aangepast. Meer informatie vindt u verder op deze pagina.

Protocol 'veilig zorgvervoer’
Onze afspraken komen uit het protocol ‘veilig zorgvervoer’ . Dit protocol is opgesteld door branchevereniging KNV Zorgvervoer en Taxi en vakbonden FNV en CNV. Hierin staan de maatregelen voor vervoerders en chauffeurs beschreven.

Wilt u van of naar Duitsland reizen?
Ook in Duitsland zijn er maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Reizen naar Duitsland is nu niet mogelijk. De test- en quarantainemaatregelen van de Duitse overheid zorgen ervoor dat we met ZOOV Op Maat niet meer naar Duitsland kunnen rijden. Zorg dat u op de hoogte bent van de regels in Duitsland. Meer informatie vindt u op www.nederlandwereldwijd.nl

ZOOV School

Ook bij ZOOV School zijn nieuwe maatregelen. Het is belangrijk dat iederen zich hieraan houdt:

 • Eén persoon brengt uw kind naar de taxi.
 • U blijft op 1,5 meter afstand van de chauffeur en de taxi.
 • Alle leerlingen van 13 jaar en ouder dragen tijdens de hele rit een niet-medisch mondkapje.
 • De chauffeur draagt een chirurgisch mondkapje
 • De chauffeur vraagt voor het instappen aan elke of hij/zij klachten heeft. Heeft uw kind klachten? Dan blijft uw kind thuis. Als uw kind zelf niet kan zeggen of hij/zij klachten heeft, dan beantwoordt u de vragen. De chauffeur beslist of uw kind mee kan.

Een uitzondering hierop geldt voor kinderen van 0 tot 4 jaar en voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar die in groep 1of 2 van de basisschool zitten. De kinderen mogen wel mee ook als zij een neusverkoudheid hebben ZONDER KOORTS, behalve als zij een contact zijn van een bevestigde SARS-CoV-2-infectie of een volwassen gezinslid hebben met klachten passend bij COVID-19: Zie https://lci.rivm.nl/langdurig-neusverkouden-kinderen

 • De chauffeur opent de deur en helpt uw kind eventueel met instappen.
 • Een vaste begeleider mag alleen mee als hij of zij een mondkapje op heeft en klachtenvrij is.
 • Uw kind doet zelf de gordel om. Als het nodig is, helpt de chauffeur.
 • Reist uw kind in een rolstoel? Dan zet de chauffeur de rolstoel veilig vast.
 • Bij aankomst volgen uw kind en de chauffeur de instructies van school op.
 • Bij verkoudheidsklachten blijft uw kind thuis. Meer informatie kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid . Als één van uw gezinsleden verkoudheidsklachten heeft en koorts (38 graden Celsius of hoger) en/of benauwdheidsklachten, dan blijft uw kind ook thuis. U geeft dit door via de Munckhof MM App of Mijn ZOOV.

Heeft u nog vragen?
We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de nieuwe maatregelen. Neem dan contact op met ZOOV School.

Protocol 'veilig leerlingenvervoer en veilig kinderopvangvervoer'
Onze afspraken komen uit het protocol ‘veilig leerlingenvervoer en veilig kinderopvangvervoer’. Dit protocol is opgesteld door ondernemersvereniging KNV Zorgvervoer en Taxi en vakbonden FNV en CNV. Hierin staan de maatregelen voor vervoerders en chauffeurs beschreven.

Voor-Elkaar-Pas

Iedereen kan gewoon met de Voor-Elkaar-Pas reizen.

Arriva geeft de volgende richtlijnen mee:

 • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.
 • Het is verplicht om met een mondkapje in de bus en trein te reizen voor alle reizigers vanaf 13 jaar. Ben je 12 jaar of jonger, dan is een mondkapje niet verplicht.
 • Meer informatie over het juist gebruik van een mondkapje vindt u hier op de website van de rijksoverheid. 
 • Probeer zoveel mogelijk de spits te vermijden. Houd je aan de aanwijzingen op stations, perrons en haltes, zoals rechts houden en afstand op de roltrap en maximaal 2 personen in de lift.
 • Bij verkoudheidsklachten blijft u thuis.
 • Als één van uw gezinsleden verkoudheidsklachten heeft en koorts (38 graden Celsius of hoger) en/of benauwdheidsklachten, dan blijft u ook thuis.
 • Volg altijd de aanwijzingen van ons personeel op!

Meer informatie
Kijk op www.arriva.nl/corona voor de laatste informatie over de veranderingen in het openbaar vervoer. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met Arriva op.

ZOOV Werk

Voor ZOOV Werk zijn er ook nieuwe maatregelen. Hieronder zetten wij ze voor u op een rij:

 • In de taxi is het vaak niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Daarom is een niet-medisch mondkapje verplicht voor alle reizigers van 18 jaar en ouder. Een chirurgisch mondkapje is verplicht voor de chauffeur. Dit geldt tijdens de hele rit. Meer informatie over het juiste gebruik van een mondkapje vindt u hier: Vragen en antwoorden over het gebruik van een mondkapje.
 • Voor het instappen stelt de chauffeur u of uw begeleider een aantal vragen over uw gezondheid. Hier vindt u meer informatie over deze vragen.
 • Personeel van instellingen en andere organisaties houden minimaal 1,5 meter afstand tot de taxi.
 • Bij verkoudheidsklachten blijft u thuis. Laat u dan testen. Als één van de leden van uw huishouden verkoudheidsklachten heeft en koorts (38 graden Celsius of hoger) en/of benauwdheidsklachten, dan blijft u ook thuis. U geeft dit door via Mijn ZOOV of telefonisch bij ZOOV Werk.

Heeft u vragen over uw vervoer?
Neemt u dan contact op met uw werkbegeleider. Uw werkbegeleider bekijkt met ZOOV Werk wat de mogelijkheden zijn.

Protocol 'veilig zorgvervoer’
Onze afspraken komen uit het protocol ‘veilig zorgvervoer’ . Dit protocol is opgesteld door branchevereniging KNV Zorgvervoer en Taxi en vakbonden FNV en CNV. Hierin staan de maatregelen voor vervoerders en chauffeurs beschreven.

Vervoer van reizigers die (mogelijk) besmet zijn met COVID-19

Reizigers die (mogelijk) besmet zijn met COVID-19 mogen niet reizen met ZOOV Op Maat. Bent u (mogelijk) met COVID-19 besmet, woont u in de Achterhoek, wilt u reizen van uw woonadres van of naar een Corona centrum of Corona zorghotel? Kunt u geen gebruik maken van ziekenvervoer? Neemt u dan contact op met ZOOV Klantenservice  of uw eigen gemeente voor meer informatie.

Streekziekenhuis Koningin Beatrix

Vanwege het Coronavirus mogen chauffeurs van ZOOV niet meer in de hal komen van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, leggen wij u uit wat de werkwijze nu is.

Ophalen
De chauffeur meldt zich telefonisch bij de receptie van het ziekenhuis. Een medewerker van het ziekenhuis waarschuwt de reiziger en helpt de reiziger zo nodig naar buiten.

Wegbrengen
Als een reiziger hulp nodig heeft om in het ziekenhuis te komen, belt de chauffeur met de receptie van het ziekenhuis. Een medewerker van het ziekenhuis helpt de reiziger om binnen te komen.

Actuele informatie over het coronavirus

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) monitort de verspreiding van het virus en geeft aan welke maatregelen genomen moeten worden. Actuele informatie kunt u terugvinden op de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

 

Facebook logo Twitter logo