Logo ZOOV
Icoon account Icoon sluiten Mijn ZOOV
Icoon vergrootglas Icoon sluiten Zoeken
Menu
Icoon contrast Icoon lettergrootte Icoon dislectie
Contrast

Gebruik de schuif hieronder om contrast aan/uit te zetten

Lettergrootte

Pas hieronder de lettergrootte aan

Dyslexie

Gebruik de schuif hieronder om hoog het lettertype voor mensen met dyslexie aan/uit te zetten

Update 7 mei: Actuele informatie over het coronavirus

Voor de meest actuele informatie over het coronavirus verwijzen wij u naar onze Nieuws pagina

Coronavirus

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws en wijzigingen in het vervoer met betrekking tot het coronavirus.

ZOOV School

ZOOV School werkt hard om het leerlingenvervoer naar het primair speciaal onderwijs en het speciaal basisonderwijs weer op te starten. Dit vervoer rijdt weer vanaf 11 mei 2020 en niet eerder.

We realiseren ons dat deze periode veel onzekerheid met zich mee brengt. Onze chauffeurs en andere medewerkers kijken ernaar uit weer voor u en uw kind klaar te staan! Alleen zal dit anders gaan dan u van ons gewend bent. Om ervoor te zorgen dat het vervoer goed verloopt, hebben wij hieronder een aantal afspraken op een rijtje gezet.

Algemene afspraken

 • Het RIVM geeft aan dat dit vervoer zonder problemen moet kunnen, als iedereen zich aan de richtlijnen houdt. Ook geeft het RIVM aan dat kinderen veilig naast elkaar in de taxi kunnen zitten.
 • We houden zoveel mogelijk het reguliere routeschema aan. De tijden kunnen wel afwijken. Dat komt bijvoorbeeld doordat het in- en uitstappen, met name op scholen, langer kan duren.
 • We proberen zoveel mogelijk de vaste chauffeurs in te zetten. Helaas zal dit niet altijd mogelijk zijn. We informeren u zo goed mogelijk hierover. Als we een andere chauffeur inzetten, kan deze helaas niet komen kennismaken. We vragen hiervoor uw begrip.
 • Geef aan ons door wanneer uw kind geen vervoer nodig heeft. Dit kan via de Munckhof MM App of Mijn ZOOV.
 • Bij verkoudheidsklachten blijft uw kind thuis. Als één van uw gezinsleden verkoudheidsklachten heeft en koorts (38 graden Celsius of hoger) en/of benauwdheid, dan blijft uw kind ook thuis. U geeft dit door via de Munckhof MM App of Mijn ZOOV.
 • Lukt het niet via Mijn ZOOV of via de Munckhof MM app? Dan kunt u een e-mail sturen naar school@zoov.nl. Ook kunt u bellen met ZOOV School op 088 - 900 89 00 (lokaal tarief). ZOOV School is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 6.30 uur tot 17.30 uur.
 • We rijden nog niet naar scholen voor het voortgezet speciaal onderwijs (VSO).

Afspraken in en om de taxi

 • Eén persoon brengt uw kind naar de taxi.
 • U blijft op 1,5 meter afstand van de chauffeur en de taxi.
 • De chauffeur opent de deur en helpt uw kind eventueel met instappen.
 • Uw kind doet zelf de gordel om. Als het nodig is, helpt de chauffeur.
 • Reist uw kind in een rolstoel? Dan zet de chauffeur de rolstoel veilig vast.

Afspraken in en rondom school

 • De chauffeur volgt de instructies van de school op en blijft bij het voertuig staan.
 • Bij aankomst volgt uw kind de instructies van school op.

Deze afspraken vragen van iedereen geduld en gewenning. Samen met elkaar zorgen wij voor een prettige start en een weerzien met elkaar.

Heeft u nog vragen? Neemt u gerust contact op met ZOOV School via 088-9008900 of via school@zoov.nl.

Protocol 'veilig leerlingenvervoer en veilig kinderopvangvervoer'
Onze afspraken komen uit het protocol ‘veilig leerlingenvervoer en veilig kinderopvangvervoer’. Dit protocol is opgesteld door ondernemersvereniging KNV Zorgvervoer en Taxi en vakbonden FNV en CNV. Hierin staan de maatregelen voor vervoerders en chauffeurs beschreven.

ZOOV Op Maat

Maatregelen gezondheid en veiligheid
Omdat de gezondheid en veiligheid van onze reizigers en chauffeurs onze hoogste prioriteit hebben, hebben wij de volgende maatregel bij ZOOV Op Maat gewijzigd.

 • Wij zetten alleen nog (rolstoel-)bussen in om voldoende afstand tussen de reizigers en chauffeurs onderling te bieden. Personenauto’s worden niet meer ingezet.

De overige maatregelen zijn ongewijzigd.

 • We vragen uw medewerking om alleen met ZOOV Op Maat te reizen als dit strikt noodzakelijk is;
 • U kunt niet reizen naar en van de twee corona-centra in de Achterhoek. Ritten naar en van de Gezellenlaan 10 in Doetinchem en het voormalig dialysecentrum in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk zijn daarom niet te reserveren;
 • U kunt niet meer met contant geld betalen. Betalen kan alleen nog met de pin in de taxi of via automatische incasso. Het formulier voor automatische incasso kunt hier vinden. Meer informatie hierover vindt u bij Tarieven in ZOOV Op Maat
 • Het kan gebeuren dat u niet kunt reizen op het door u gekozen tijdstip. Dit komt doordat we minder voertuigen inzetten. Ritten kunnen nog wel gereserveerd worden;
 • Het halen en brengen bij het Koningin Beatrix Streekziekenhuis is aangepast. Meer informatie vindt u verder op deze pagina;
 • Wij vervoeren de reizigers zoveel mogelijk individueel, dus niet gecombineerd met andere reizigers (tenzij de reizigers samen dezelfde rit maken);
 • Reizigers die moeite hebben met in- en uitstappen, mogen gratis een begeleider meenemen, die de reiziger kan helpen. Wilt u dit bij het reserveren van de rit doorgeven?;
 • Wij vragen van onze reizigers om goed op hun gezondheid te letten. Vertoont een reiziger verschijnselen van het coronavirus zoals klachten van neusverkoudheid of hoesten, keelpijn of koorts? Dan mag de reiziger niet met ZOOV Op Maat reizen. Onze chauffeurs mogen reizigers met deze klachten weigeren mee te nemen. De chauffeurs van ZOOV houden zich aan de richtlijnen van het RIVM en de GGD.

Vervoer van reizigers die (mogelijk) besmet zijn met COVID-19

Reizigers die (mogelijk) besmet zijn met COVID-19 mogen niet reizen met ZOOV Op Maat. Bent u (mogelijk) met COVID-19 besmet, woont u in de Achterhoek, wilt u reizen van uw woonadres van of naar een Corona centrum of Corona zorghotel? Kunt u geen gebruik maken van ziekenvervoer? Neemt u dan contact op met ZOOV Klantenservice  of uw eigen gemeente voor meer informatie.

ZOOV Werk

We rijden naar locaties van Werkbaan Oost en Laborijn die geopend zijn.

ZOOV Klantenservice

ZOOV Klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0543-543 545.

Streekziekenhuis Koningin Beatrix

Vanwege het Coronavirus mogen chauffeurs van ZOOV niet meer in de hal komen van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, leggen wij u uit wat de werkwijze nu is.

Ophalen
De chauffeur meldt zich telefonisch bij de receptie van het ziekenhuis. Een medewerker van het ziekenhuis waarschuwt de reiziger en helpt de reiziger zo nodig naar buiten.

Wegbrengen
Als een reiziger hulp nodig heeft om in het ziekenhuis te komen, belt de chauffeur met de receptie van het ziekenhuis. Een medewerker van het ziekenhuis helpt de reiziger om binnen te komen.

Actuele informatie over het coronavirus

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) monitort de verspreiding van het virus en geeft aan welke maatregelen genomen moeten worden. Actuele informatie kunt u terugvinden op de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

 

Facebook logo Twitter logo