Logo ZOOV
Icoon account Icoon sluiten Mijn ZOOV
Icoon vergrootglas Icoon sluiten Zoeken

Maatregelen bij ZOOV Op Maat

Er zijn nog steeds aangepaste maatregelen in het vervoer van ZOOV. Alle maatregelen hebben wij voor u op een rijtje gezet.

Mondkapje

De belangrijkste maatregel blijft de verplichting op het dragen van een mondkapje. Voor meer informatie verwijzen u naar de webpagina mondkapje

Corona gerelateerde klachten

Heeft u coronagerelateerde klachten? Dan kunt u niet mee. Dit geldt ook voor mensen (13 jaar en ouder) die volledig gevaccineerd zijn.
Als de chauffeur twijfels heeft of een reiziger wel klachtenvrij is, beslist de chauffeur of de reiziger wel of niet mee kan.

Gratis begeleider

U kunt een gratis begeleider meenemen als:

 • U een indicatie voor kamer-tot-kamer vervoer heeft. De chauffeur gaat niet met u mee naar binnen.
 • U moeite heeft met in- uitstappen bij een personenauto of via de zijdeur van de taxibus.

Deze begeleider kan u dan helpen. Zo beperken we de contacten die een chauffeur heeft met reizigers.
Bij uw reservering geeft u door of u gebruik wil maken van de mogelijkheid van een gratis begeleider. Het is verstandig zoveel mogelijk gebruik te maken van dezelfde begeleider om het aantal contacten te beperken.
Het is van belang dat uw begeleider geen klachten heeft en een chirurgisch mondkapje (Type II en IIR) draagt. 

Reserveren en annuleren

 • Bij het reserveren van de rit stelt het callcenter u of uw begeleider een aantal vragen over uw gezondheid. De informatie over deze vragen vindt u in deze checklist. (pdf-bestand 129 kb)
 • Het aantal ritten wisselt sterk per dag. Hierdoor is het voor ons soms moeilijk op tijd te rijden. U kunt ons hierbij helpen door uw rit minimaal een dag van te voren te reserveren.
 • Bij verkoudheidsklachten blijft u thuis. Laat u dan testen. Als één van de leden van uw huishouden verkoudheidsklachten heeft en koorts (38 graden Celsius of hoger) en/of benauwdheidsklachten, dan blijft u ook thuis. U kunt uw rit gratis annuleren bij ZOOV Op Maat.

Bij het ophalen

 • U zorgt ervoor dat u buiten klaar staat.
 • De chauffeur komt niet binnen.
 • Voor het instappen stelt de chauffeur u of uw begeleider een aantal vragen over uw gezondheid. Als de chauffeur twijfels heeft of een reiziger klachtenvrij is, beslist de chauffeur of de reiziger wel of niet meekan. De informatie over deze vragen vindt u in deze checklist. (pdf-bestand 129 kb)
 • Personeel van instellingen en andere organisaties houden minimaal 1,5 meter afstand tot de taxi.

Het vervoer

 • Tijdens de hele rit dragen reizigers van 18 jaar en ouder een chirurgisch mondkapje (Type II en IIR).
 • Reizigers tussen de 13 jaar en 18 jaar dragen een niet-medisch mondkapje.
 • Tijdens elke rit en tussen ritten door wordt het voertuig zoveel mogelijk geventileerd.
 • Uw bagage (waaronder ook een rollator of een scootmobiel) kan mee in het vervoer. Geef bij uw reservering aan of u bagage meeneemt.
 • U kunt niet met contant geld betalen. U kunt pinnen in de taxi of betalen via automatische incasso. Het formulier voor automatische incasso kunt u downloaden. Meer informatie hierover vindt u bij Tarieven in ZOOV Op Maat.
 • U mag niet reizen als u (mogelijk) besmet bent met COVID-19.

Reizen naar en van Duitsland is niet mogelijk

Het is niet mogelijk om met ZOOV Op Maat naar en van Duitsland te reizen, door de huidige coronamaatregelen in Duitsland. Meer informatie vindt u op de website www.nederlandwereldwijd.nl.

Reizigers die geen mondkapje kunnen dragen

Voor reizigers die vanwege hun beperking of ziekte geen mondkapje kunnen opzetten of dragen, is het mogelijk om zonder mondkapje te reizen. Meer informatie hierover vindt u op deze nieuwspagina

Protocol 'veilig zorgvervoer’

Onze afspraken komen uit het protocol ‘veilig zorgvervoer’ (pdf-bestand 591 kb). Dit protocol is opgesteld door branchevereniging KNV Zorgvervoer en Taxi en vakbonden FNV en CNV. Hierin staan de maatregelen voor vervoerders en chauffeurs beschreven.